Bornholms Kunstmuseum

I et af Bornholms smukkeste områder, ved Helligdomsklipperne, ligger kunstmuseet fra 1993

Bornholms Kunstmuseum er en oplevelse for alle aldre! Glæd jer til at opleve den formidable kunstsamling, den smukke, moderne arkitektur med fantastisk lysindfald, en indendørs kilde, en udendørs gangbro, et udsigtstårn og en stor skulpturpark.
I museets café kan I nyde en dejlig frokost eller en kop kaffe og et stykke kage. I kan gå på opdagelse i den velassorterede museumsbutik, hvor man bl.a. kan købe skønne postkort, udsøgt litteratur og unikt bornholmsk kunsthåndværk. Børnene kan hygge sig i børnehjørnet, prøve skulpturjagten 'Det skarpe øje' eller gå en tur ned til de dramatiske Helligdomsklipper og ind i grotten "Den sorte gryde".

Bornholms Kunstmuseums permanente samling består af kunst og kunsthåndværk med tilknytning til Bornholm. Billedkunsten spænder tidsmæssigt fra starten af 1800-tallet og op til i dag med hovedvægt på Bornholmermalerne - en gruppe af kunstnere, der arbejdede på øen i første halvdel af 1900-tallet. Museets værker af Bornholmermalerne giver et godt indtryk af den betydning kunstnerkolonien fik for modernismens gennembrud i billedkunsten. Men også den ældre og nyere del af samlingen med både malerier og skulpturer giver et spændende og nuanceret billede af Bornholms florerende kunstliv gennem tiden.

Hvert år præsenterer Bornholms Kunstmuseum seks til otte særudstillinger inden for kunst og kunsthåndværk, der på forskellig vis relaterer sig til Bornholm. En del af udstillingerne udvikles i samarbejde med andre kunstmuseer, både danske og udenlandske. Læs mere om museet, arrangementer og aktuelle særudstilling på museets hjemmeside.

Bornholms Kunstmuseum
Helligdommen Rø
3760 Gudhjem
Tlf: 56 48 43 86
http://www.bornholms-kunstmuseum.dk/sekundaer-menu/forside.aspx
Bornholms Kunstmuseum
Helligdommen Rø
3760 Gudhjem
Tlf.: 56 48 43 86