Ballerup Museum

Lær mere om landsbylivet i Pederstrup og Ballerups historie

Tag på landet tæt på København. Ballerup Museum er en del af det levende landsbymiljø i Pederstrup. Pederstrupgård og Lindbjerggård, to af landsbyens gamle gårde, danner sammen med Lynsmedens Hus og Skomagerhuset, rammerne om museet.

Indendørs byder museet på tre permanente udstillinger; Ballerup Kommunes historie - fra langhus til højhus, udstillingen ”Vejen til Ballerup”, der fortæller historien om den russiske storfyrstinde Olga, der boede 18 år i Ballerup og om mennesker, der gennem tiden er flyttet til Ballerup fra et andet land eller en anden landsdel. På Lindbjerggård kan man opleve bondens stuer, som de har set ud i 1800- og 1900-tallet.  Besøg også den hyggelige købmandsbutik, hvor der sælges rustne søm, gammeldags legetøj mm. Året igennem arrangeres skiftende udstillinger og aktiviteter.

Udendørs i museumshaverne kan man følge årstidernes gang. Sommeren igennem blomstrer duftende roser og stauder i forskellige farver, om efteråret kan man samle kastanjer under det store kastanjetræ, om vinteren tryller sne og frost haverne hvide, og om foråret pibler små forårsblomster op af den sorte muld. På de omkringliggende marker går får, køer og heste i sommerhalvåret. Museets nabo det økologiske landbrug Grantoftegaard tilbyder hestevognsture rundt i landsbyen på udvalgte dage.
 
Gratis adgang.

Ballerup Museum
Pederstrupvej 51-53
2750 Ballerup
Tlf: 44 97 11 13
https://www.ballerupmuseum.dk/
Ballerup Museum
Pederstrupvej 51-53
2750 Ballerup
Tlf.: 44 97 11 13