Amalienborg

Oplev det kongelige liv i fortid og nutid

Oplev det kongelige liv i fortid og nutid. Amalienborg byder på to kongelige oplevelser og lader jer komme helt tæt på den kongelige historie gennem de seneste 250 år.  Museet i Christian VIII’s Palæ præsenterer de seneste konger og dronningers private værelser og en udstilling om monarkiet med dets mange traditioner. 

Museet rækker 150 år tilbage i tid til Christian 9. og Dronning Louise, der blev kendt som "Europas svigerforældre", fordi fire af deres børn besteg Europas troner som henholdsvis kejserinde af Rusland, dronning af England, konge af Grækenland og konge af Danmark. 

Museets samling vidner om et stærkt familiebånd med mange malerier og skattede fotografier af den vidtforgrenede familie, der trækker tråde til mange af Europas kongehuse i dag. Som i en tidsrejse står Christian 9. og Dronning Louise samt deres efterkommeres værelser intakte. Hvert rum vidner om tidens trends og beboeres personlige smag - det være sig i klunketidsstil, militærstil eller ridderligt inspireret. 

I Havesalen kan I få et indblik i kongeligt liv og monarkiet i det 21. århundrede. Med en kongelig titel følger mange opgaver og traditioner, hvilket udstillingen giver mulighed for at udforske, så den besøgende får en fin forståelse af hvad det vil sige at være kongelig i dag. 
Og husk husets maskot, elefanten Hannibal, der møder børnene i øjenhøjde med gåder og spørgsmål, der gør besøget ekstra spændende for vores små gæster.

De fleste dage er der også adgang fra museet til de kongelige repræsentationslokaler på Beletagen, hvor du kan opleve den smukke Gallasal og salen med Bertel Thorvaldsens forgyldte statuetter fra 1820’erne. 

I Christian VII’s Palæ kan I gå i de kongelige gæsters fodspor og blive vist rundt i de pragtrum, hvor der holdes nytårstaffel og andre officielle festligheder. I kan booke en plads på en af vores omvisninger via hjemmesiden, eller i billetsalget i Christian VIII’s Palæ. 

Amalienborg
Christian 8.s Palæ
1257 København K
Tlf: 33 12 21 86
https://www.kongernessamling.dk/amalienborg/
Amalienborg
Christian 8.s Palæ
1257 København K
Tlf.: 33 12 21 86