Den Gamle By

Den Gamle By er en seværdighed i verdensklasse og et spillevende museum, der viser danmarkshistorien i tre epoker

1968: Oplev en hel by med gader, baggårde, haver, boliger og værksteder - som på H.C. Andersens tid i 1800-tallet. Mød pigerne i køkkenet og arbejdskarlene i gården. Besøg bageren og købmanden.

1927: Oplev moderne tider med handel, benzintank, telefoncentral og gavlreklamer. Nu er der også fortove og elektriske lamper i gadebilledet. Besøg isenkræmmeren, som sælger alt fra blåsøm til bliklegetøj.

1974: Handelsgaden fra 1974 viser Velfærdsdanmark med rejsebureau, fotoforretning og glarmester. Besøg et nyt bykvarter med huse, butikker og lejligheder. Se Broderiboden og Pouls Radio med grammofoner og Gasolin.

Historiske oplevelser for børn 

Prøv at lege med stylter og tøndebånd, gå på skattejagt og besøg et legetøjsmuseum med 6000 stykker legetøj fra begyndelsen af 1800-tallet og op til 1960'erne.


Særudstillinger

Besøg også Kunstkammeret med ure, sølvtøj, porcelæn og fajance. Smykkeskrinet indeholder en enestående samling af danske sølvsmykker fra det 20. århundrede. 
I Dansk Plakatmuseum i Den Gamle By er der hen over året skiftende udstillinger af dansk og international plakatkunst.

Aarhus Fortæller

I Den Gamle By kan man desuden se en stor permanent udstilling om Aarhus’ historie fra vikingetid til nutid. Udstillingen udfoldes blandt andet gennem historiske miljøer, filmiske effekter, spil og aktiviteter.

Den Gamle By
Viborgvej 2
8000 Århus C
Tlf: 86 12 31 88
mail@dengamleby.dk
https://www.dengamleby.dk/
Den Gamle By
Viborgvej 2
8000 Århus C
Tlf.: 86 12 31 88