Kronborg Slot

På Nordsjælland kan I se et af Nordeuropas betydeligste renæssanceslotte

Kronborg Slot

Kronborg Slot i Helsingør, nord for København, er muligvis det mest berømte danske slot, kendt verden over fra Shakespeares Hamlet. Det smukke renæssanceslot troner ved indsejlingen til Øresund og blev opført i 1574-1585.
Hamlets ånd holder stadig til på Kronborg, hvor I på en af de dramatiserede omvisninger kan følge med rundt i Hamlets fodspor. Hver sommer kan I opleve Hamlet Scenen opføre Hamlet på en friluftsscene i slotsgården.

Frederik 2.s vilde fester

Frederik 2.s byggede Kronborg, og slottet er på én gang et spektakulært renæssanceslot og en monumental militær fæstning, omgivet af et betydeligt fæstningsværk med bastioner, raveliner og en hær af kanoner. Kongen kunne fra sit slot holde øje med sejladsen i Øresund, og i mange år tjente kongen styrtende med penge på en told, som skibene skulle betale for at passere.

Slottet rummer samlinger af renæssance- og barokinteriører, og blandt de vigtigste attraktioner er den 62 meter lange Dansesal, den meget velbevarede og farvestrålende slotskirke samt statuen af Holger Danske i Kasematterne under slottet. Sagnet fortæller at den store kriger vil vågne op fra sin søvn, hvis Danmark kommer i nød. I Dansesalen holdt kongen sine vilde fester, og der blev ikke sparet på noget, når der var fest i den enorme, smukt dekorerede sal.

Vidste I at…

Når kongen udbragte en skål, trommedes der på paukerne i salen. Det hørte trompetisterne i det nærtliggende trompetertårn, der satte instrumentet for munden og gjaldede ud over tagene. På fæstningsværket blev trompeterne besvaret af en øredøvende kanonsalut. Så vidste man i flere kilometers omkreds, at kongen festede på Kronborg.

Omvisninger og slotsbutik

Der er dramatiserede omvisninger for både voksne og børn. I historiske dragter tager omviseren slottets gæster med rundt på slottet.

Kronborg har sin egen slotsbutik, hvor I kan købe alt fra bøger, plakater og legetøj til smykker, porcelæn og andre kvalitetsvarer med et kongeligt tilsnit.

 

Kronborg Slot
Kronborg 2 c
3000 Helsingør
Tlf: 49 21 30 78
kronborg@ses.dk
https://kongeligeslotte.dk/da/slotte-og-haver/kronborg-slot.html
Kronborg Slot
Kronborg 2 c
3000 Helsingør
Tlf.: 49 21 30 78