Kajaktur: Tur til Slotø, 3 - 10 km

Foto: SoS.WebApplication.Models.IntegrationBroker.Attractions.File?.Photographer
Galleri

Beskrivelse

TUR SLOTØ – 6 KM FRA NAKSKOV – 4 KM FRA LANGØ – 3 KM FRA HESTEHOVED – 10 KM FRA ALBUEN STRAND

Vidste du, at du kan se denne rute og mange flere naturoplevelser i app’en ”Naturlandet”. App’en kan hentes i App Store eller Google Play. Al information er tilgængeligt på dansk, engelsk og tysk – App’en er GRATIS

Slotø:

Det er tilladt at gå i land ved at bruge den lille sandstrand sydøst for broen. Man må kun færdes omkring ruinerne. Øvrig færdsel på øen er forbudt, og man må ikke overnatte. Der er enkelte sten SØ for Slotø ca. 50 m fra land og lavt vand syd og nord for øen. Undgå venligst landgang vest for broen, da der ofte yngler havterner på stenstranden neden for ruinen. Se de sjove 3D-videoer  fra hvordan det så ud engang... Klik her.

Turbeskrivelse/oplevelser:

Den privatejede ø, Slotø er mest kendt for ruinen, Engelsborg, der er opført på ordre af Kong Hans i 1509-10. Denne borg er speciel idet, det er en kombination af et skibsværft og en borg. Den er opført netop her, da stabelafløbninger var uproblematiske på grund af dybder ned til 8 meter umiddelbart uden for borgen. Samtidig løb sejlrenden til Nakskov midt mellem Slotø og Vejlø, så kanoner på borgen kunne beskytte indsejlingen til Nakskov, der dengang var en af landets væsentligste søfartsbyer.

Praktisk information:

Nærliggende toiletfaciliteter finder du på Tårs, Albuen, Enehøje, Hestedhoved og Langø. Ferskvand findes på samme steder, på nær Albuen.

Information om telt- og shelterpladser kan du finde via appen ”Shelter” og handle muligheder er kun på Nakskov Fjord Camping og i Nakskov by.

Mange af øerne og holmene i Nakskov Fjord er fredede og vær særligt opmærksom på fredningstider for ynglesæsonen.

Nakskov Fjord seværdigheder kan du læse mere om her, og kort oversigt for området kan du finde her.

Område

Adresse slotø
4900 Nakskov
Se alt i dette område

Information

Faciliteter og emner

Kano- og kajaktur
Fri natur
Kultur og historie
Fred og fordybelse  

Koordinater

Længde: 54.839948726
Breddegrad: 11.057567596

Kajaktur: Tur til Slotø, 3 - 10 km

Adresse slotø 
4900 Nakskov
T