Sagnlandet Lejre

Foto: VisitLejre
Galleri

Beskrivelse

Sagnlandet Lejre er landet, du må udforske.

Det er et enestående smukt og spændende udflugtsmål med huse og miljøer fra stenalder, jernalder, vikingetid samt arbejdende værksteder og gamle husdyrracer. 
Oplev 13.000 års Danmarkshistorie og nyd den smukke natur i det velbevaret istidslandskab. Lad børnene blive udfordret af spændende aktiviteter: Sejle i stammebåde, slå ild med flintesten, male mel, tage på fortidsmission og meget andet.

Og så ligger Danmarks største Kongehal fra Vikingetiden i Sagnlandet Lejre. Som et omvendt skib troner den på en af bakkerne i Sagnlandets istidslandskab. Her sad Kongen med sine krigere omkring det åbne ildsted midt i hallen. Og her kæmpede sagnhelten Beowulf mod uhyret Grendel for at forsvare Kong Roars kongehal.

I skolernes sommerferie er jernalderlandsbyen og Landbohusene beboet af familier, der viser, hvordan man levede i fortiden. I de historiske væve- og keramikværksteder samt smedjen viser de dygtige håndværkere de gamle håndværk frem.  

På Sagnlandets hjemmeside findes et udførligt dagsprogram med de mange begivenheder, bl.a. Jernalderryttershow, Vikingemarked og Skt. Hans med historiefortælling om aftenen. Mulighed for rundvisning, borde og bænke samt udlejning af trækvogne. 

Sagnlandet Lejre ligger midt på Sjælland 7 km sydvest for Roskilde. 

Område

Adresse Slangealleen 2
4320 Lejre
Se alt i dette område

Information

Faciliteter og emner

Aktiv deltagelse mulig
Aktivitetsmuligheder for børn
Medbragt mad er tilladt
Living history
Museumsbutik/Kiosk
Parkeringsplads for busser
Restaurant/Cafe
Copenhagen Card - rabat
Johanneskors

Koordinater

Længde: 55.6159516
Breddegrad: 11.9425119

Sagnlandet Lejre

Adresse Slangealleen 2 
4320 Lejre
T 46480878
kontakt@sagnlandet.dk