Skuldelev Ås

Foto: Frederikssund Turistbureau
Galleri

Beskrivelse


Skuldelev Ås er Danmarks bedst bevarede ås, og en stor del af de ca. 4 km er offentligt tilgængeligt.

1,5 km syd for Skuldelev drejes til venstre ad Kildeskåret. Fra P-pladsen kan man starte en flot vandrertur hen over åsen.
Lige til højre for indgangen til det store græsareal finder man en primitiv trappe op ad skrænten, og herefter går man mod nord ad stien. Af hensyn til bl.a. hjortevildtet er der hegn langs stien, så vis hensyn både til dyr og planter. Efter ca. 2 km når man Torpevej. Her går man til højre og følger vejen til Torp Ladegård, som er et imponerende bygningsværk i italiensk inspireret arkitektur med kobbertage overalt. Området er privat, men udsigten fra vejen er turen værd.

Når man er kommet tilbage ad Kildeskåret, bør man lige gå til venstre ind i det område, som lokalt kaldes Grusgraven. Et spændende stykke natur med en meget dyb sø som er dannet, efter at grusgraven og åsen blev fredet. En rigtig tumleplads for små og store, og flittigt brugt af lokalbefolkningen i sommerhalvåret.

Her er det tilladt at slå telt op for overnatning på den del, der er offentligt område. Der er vejrly og bålplads mellem søerne, og det er tilladt at fiske her.
På den modsatte side af astfaltvejen er der en lille stensat brønd med Sankt Olavs Kilde, som i middelalderen var meget besøgt for dens helbredende vand, især til Sankt Hans.

Se gåturen på kortet

Område

Adresse Kildeskåret 2
4050 Skibby
Se alt i dette område

Information

Faciliteter og emner

Toilet

Koordinater

Længde: 55.778202
Breddegrad: 12.03903

Skuldelev Ås

Adresse Kildeskåret 2 
4050 Skibby
T