Birkende Kirke

Foto: SoS.WebApplication.Models.IntegrationBroker.Attractions.File?.Photographer
Galleri

Beskrivelse

Engang I 1300-tallet blev Birkende Kirke bygget. Det nøjagtige årstal kendes ikke, men byggestilen og materialerne giver en god hjælp til dateringsarbejdet.

Ændringer af bygningen er sket ad flere gange. Ældst er nok tårndelen, der dog har været betydeligt lavere og den sidste tilbygning, sideskibet, der kom til i 1847, er det eneste, der ikke er opført i munkesten.

Inventaret i kirken er af meget forskellig alder. Selve alterbordet er opmuret i munkesten. Altertavlen er af Nationalmuseet dateret til o. 1450, det gælder dog kun de fint udskårne egetræsfigurer. Midterpartiet viser korsfæstelsen, hvor figurerne er opstillet som et helt sceneri. Sidefløjene er lidt specielle med 2 motiver i hver side. På bordet står to gamle lysestager og en nyere syvarmet. Døbefonten er sikkert også den oprindelig - dog er foden ny. Over fonten står en syvarmet stage, der bliver tændt ved barnedåb. Prædikestolen er fra 1571, den har de 4 evangelister placeret i hver sit felt. Et andet nødvendigt inventar er kirkeklokken.

Område

Adresse Hans Tausens Gade
5300 Kerteminde
Se alt i dette område

Information

Birkende Kirke

Adresse Hans Tausens Gade 
5300 Kerteminde
T