Naturområdet ved Tarup-Davinde

Foto: SoS.WebApplication.Models.IntegrationBroker.Attractions.File?.Photographer
Galleri

Beskrivelse

Tarup-Davinde Naturområde - Tarup-Davinde er et natur- og friluftsområde! Her kan du sejle, svømme, fiske, overnatte, lave mad over bål, gå i udendørs-skole eller bare gå en tur og nyde naturen. Gennem grusgravning forvandles det flade landskab til et naturområde med mange rene grundvandssøer. Der er anlagt P-pladser, bålpladser, stier og småveje, hvoraf nogle er markeret som cykelrute.

Åsen Ibjerg er dannet under sidste istid i en sprække i gletcherens bund. Åsen er fredet. I området findes flere begravelsespladser fra oldtiden. De ældste tilbage fra tidlig bondestenalder. Området rummer også Naturskolen Åløkkestedet med naturinfo og foldere, som fortæller om området. Naturskolen er udgangspunktet for mange bestilte og offentlige ture.

Følg Hjertestien!
Stien er omtrent fem kilometer lang. Det er den længde som Hjerteforeningen som minimum anbefaler, at du skal bevæge dig hver dag. Stien krydser igennem smuk natur. Søernes blanke overflader, der forstyrres af en fugl der lander, afløses af skovvækst, der igen bliver til en mark med græssende dyr. En daglig tur af hjertestien, gør godt både for kroppen og sindet.

Folder over hele Tarup-Davinde området!

Område

Adresse Tarup-Davinde
5792 Årslev
Se alt i dette område

Information

Faciliteter og emner

Afmærkede ruter
Naturskole
Naturvejledertur
Parkeringsplads for busser
Toilet
Bakke
Skov

Koordinater

Længde: 55.317745
Breddegrad: 10.537573

Naturområdet ved Tarup-Davinde

Adresse Tarup-Davinde 
5792 Årslev
T 63750990
naturskolen@odense.dk