Dueholm Kloster

Foto: SoS.WebApplication.Models.IntegrationBroker.Attractions.File?.Photographer
Galleri

Beskrivelse

Morslands Historiske Museum blev grundlagt i 1901 og har sit hovedkvarter i Nykøbing Mors på Dueholm Kloster. Klosteret blev opført som hospital af Johanniterordenen i 1369 på en holm et godt stykke udenfor Nykøbing Købstads bygrænse. Der var kloster, kirke, hospital og mølle.

Efter reformationen blev klosteret kongeligt len og siden herregård. Det har været udstillingssted for Museet siden 1909. Det er Morsingboernes nationalmuseum med historiefortælling og kulturarv i særklasse. Der er bl.a. en smuk billedsamling, en stor arkæologisk udstilling, fajance fra 1770'ernes Morsø Fabrik, søfartens historie, fjordfiskeri med muslinger og østers, køkkenets historie, legetøjssamling og arkiv.

Der vises mange spændende udstillinger året rundt. Der er bl.a. urtehave og museumsbutik. Der er i alt 5 udstillingsbygninger i klosterkvarteret, som i dag ligger midt i Nykøbing.

Dueholm Kloster er en del af Museum Mors.

Når entre billetten er betalt kan man, indenfor året, komme gratis ind på: Dansk Støberimuseum, Fossil- og Molermuseet og Skarregaard. 

 

Grøn rejse med bus og tog i hele Nordjylland

Det er nemt at komme rundt i Nordjylland med offentlig transport. Planlæg din rejse med bus, tog og Plustur på rejseplanen.dk

Område

Adresse Dueholmgade 9
7900 Nykøbing M
Se alt i dette område

Information

Priser

Unge under 18 år Gratis
Voksne 80 DKK - 0 DKK

Faciliteter og emner

Aktiv deltagelse mulig
Aktivitetsmuligheder for børn
Museumsbutik/Kiosk
Kulturhistorisk museum

Koordinater

Længde: 56.794283
Breddegrad: 8.852807

Dueholm Kloster

Adresse Dueholmgade 9 
7900 Nykøbing M
T 97723421
mail@museummors.dk