Fossil- og Molermuseet

Foto: Morsø Turistbureau - Destination Mors
Galleri

Beskrivelse

Fossil- og molermuseet viser en enestående samling af fossiler. Det er suverænt det område i Danmark, hvor de fleste og bedste Danskræfund bliver gjort. Skildpaddeungen Luffe, Danmarks længste forstenede træstamme, kæmpestore ikaitkrystaller, blot for at nævne nogle få.

Når du kigger på molerklinterne, kan du se asken fra fortidens vulkanudbrud tegner sorte striber i det lyse moler. Du kan tydeligt se dem i klinterne på Nordmors og Fur den dag i dag. Begge molerklinterne, Hanklit på Mors og Knudeklint på Fur, er på den danske kandidatliste til UNESCO's Verdensarv.

Landskabet er blevet foldet af isens enorme kræfter og gemmer på en fantastisk verden af velbevarede aftryk af fisk, fugle, skildpadder, insekter og planter som levede for 55 millioner år siden. Og her kan man gå på jagt med en lille hakke og flækker en sten på tværs. Indeni kan man finde konturerne af en fugl, en fisk, eller måske en skildpadde. Det er en unik følelse at gå på fossiljagt, og når det samtidig foregår i noget af landets smukkeste natur, så får man en oplevelse uden sidestykke.

Omkring museet er der naturstier og en geologisk tidssti, hvorfra man kan nyde det store fuglereservat og Skarresøerne, der er et beskyttet Natura 2000 område. En af naturstierne fører direkte til Skarregaard.

Skarrehage Molegravene lige overfor Museet eller ved den gamle moler-udskibningshavn i Ejerslev er værd at besøge og gode steder at lede efter fossiler selv.

Børn på Museum Mors

Her i coronatiden tilbyder museet alle hverdage på en ny historie med lokalhistorisk afsæt. Deres facebookside indeholder bl.a. også turforslag, historier om legetøj og små animerede fortællinger om lokale sagn og eventyr. Du kan læse mere om det på Børn på Museum Mors

Museum Mors

Fossil- og Molermuseet er en afdeling af Museum Mors. Når entrebilletten er betalt, kan man, indenfor året, komme gratis ind på: Støberimuseet, Dueholm Kloster og Skarregaard.
Du kan læse mere om Fossil- og Molermuseet her.

 

 

Område

Adresse Skarrehagevej 8
7900 Nykøbing M
Se alt i dette område

Information

Åbningstider

30. aug 21 / 30. nov 21
tirsdag, onsdag, torsdag, fredag, lørdag
11:00 - 15:00

Priser

Voksne 80 DKK - 0 DKK
Unge under 18 år Gratis

Faciliteter og emner

Aktiv deltagelse mulig
Aktivitetsmuligheder for børn
Medbragt mad er tilladt
Museumsbutik/Kiosk
Parkeringsplads for busser
Naturhistorisk museum
Kulturhistorisk museum

Koordinater

Længde: 56.943068
Breddegrad: 8.874755

Fossil- og Molermuseet

Adresse Skarrehagevej 8 
7900 Nykøbing M
T 97723421
mail@museummors.dk