Vildmoseporten - et oplevelsescenter i St. Vildmose

Foto: VisitJammerbugten
Galleri

Beskrivelse

Vildmoseporten - et egns- og oplevelsescenter i Store Vildmose

Her kan du opleve en af de gamle staldgårde, som den så ud i 1949. Den gamle røde trælade rummer nu udstillingen "Mosekonens Land", som har åbent alle ugens dage. Den ubemandede udstilling formidler på en spændende måde viden om Store Vildmose.

Målet med Vildmoseporten er at bevare og beskytte det enestående kulturmiljø, der er i Store Vildmose. Vildmoseporten fortæller om mosens opdyrkning og giver besøgende en totaloplevelse af et stykke Danmarks historie.

Vildmoseporten formidler samspillet mellem mennesket og naturen og medvirker til baglandsturismens udbyggelse (15 km fra Vestkysten) ved at lave et aktivitets- og informationscenter for sommerturister, som udgør en del af Økomuseum "Store Vildmose", hvori Vildmosemuseet i Brønderslev, "Centralgården" med  Efterskole og Halmhus samt Egnssamlingen i Biersted indgår. Meningen er at give lokalbefolkningen i Vildmosen en "hukommelse" og et samlingssted, som fortæller kartoflens kulturhistorie, biologi og anvendelse.

Guidede ture, grupper, personalearrangementer m.m. ret venligst henvendelse til Christian Larsen på tlf. 9826 8663 eller mobil 2876 4279. Husk: aftalte penge.

Kom og oplev den årlige Kartoffelfestival på Vildmoseporten lørdag i uge 41. På festivalen  fejres kartoffelhøsten og efteråret med masser af underholdning og aktiviteter for hele familien. Der vil være stande med egnens høst af grønsager, kartofler, krydderurter, honning, brød fra bageriet Aurion og meget andet. Besøgende kan prøve at grave kartofler op som i gamle dage.

I den ubemandede periode, husk her at TRYKKE PÅ DEN RØDE KNAP FOR AT ÅBNE DØREN, som sidder på gelænderet. Vildmoseporten er bemandet i hele juli måned.

Område

Adresse Biersted Mosevej 277
9440 Aabybro
Se alt i dette område

Information

Priser

Entré voksne 30 DKK - 0 DKK
Entré børn 20 DKK - 0 DKK

Faciliteter og emner

Aktiv deltagelse mulig
Aktivitetsmuligheder for børn
Parkeringsplads for busser
Kulturhistorisk museum

Koordinater

Længde: 57.2046961820274
Breddegrad: 9.81571478668552

Vildmoseporten - et oplevelsescenter i St. Vildmose

Adresse Biersted Mosevej 277 
9440 Aabybro
T 98268663
info@vildmoseporten.dk