Egnssamlingen - et arkiv og museum ved Jammerbugt

Foto: Steen Poulsen
Egnssamlingen i Saltum Galleri

Beskrivelse

Egnssamlingen – en lokalhistorisk samling i særklasse

I Saltum finder du en af Danmarks mest aktive lokalhistoriske samlinger. Egnssamlingen råder over 1.200 m2 lokaler på 5 samlede matrikler, hvor de mange udstillinger og arbejdende værksteder præsenterer sig flot. Her kommer årligt godt 7.000 gæster.

Karakteristisk for Egnssamlingen er de godt 50 frivillige, der ugentligt lægger en formiddags arbejde i samlingen. De betyder, at vi hver tirsdag formiddag året rundt har arbejdende værksteder, og at der flere gange årligt afholdes særskilte aktivitetsdage, hvor aktive børn i alle aldre kan leve sig ind i, hvordan tingene blev gjort før i tiden.

Egnssamlingen er et oplagt udflugtsmål for skoleklasser, foreninger m.fl. (maks. 100 pers.), der typisk får en introduktion ved en storskærm, hvorefter samlingen ses på egen hånd. Mange udflugtsgæster vælger at nyde en kop kaffe med hjemmebagt kringelkage arrangeret af vor dygtige cafégruppe.

Egnssamlingens veludstyrede læsesal benyttes af op til 30 slægtsforskere ad gangen, der på vort interne netværk finder i tusindvis af digitaliseret dokumenter, og som via wifi søger information på internettet.

Område

Adresse Faarupvej 3
9493 Saltum
Se alt i dette område

Information

Priser

Voksne 30 DKK - 0 DKK
Børn under 12 år samt skoleklasser Gratis

Faciliteter og emner

Aktiv deltagelse mulig
Aktivitetsmuligheder for børn
Medbragt mad er tilladt
Parkeringsplads for busser
Arkiv
Kulturhistorisk museum

Koordinater

Længde: 57.2718420414382
Breddegrad: 9.69643771648407

Egnssamlingen - et arkiv og museum ved Jammerbugt

Adresse Faarupvej 3 
9493 Saltum
T 98881875
info@egnssamlingen.dk