Socle du Monde på Tekstilmuseet

Foto: Charles LeDray
Galleri

Beskrivelse

Lørdag 12. juni 2021 kl. 12.30.

Tekstilmuseet er i år med i Socle du Monde Biennalen. Udstillingen på Tekstilmuseet åbnes af Dann Karlsen, næstformand i Kultur- og Fritidsudvalget, den 12. juni som en del af Socle du Monde åbningskaravanen. Hen over sommeren kan publikum på Tekstilmuseet opleve kunstværker af fem kunstnere, som alle arbejder med tekstiler. Det ligger fint i tråd med Tekstilmuseets arbejde med tekstilindustriens historie i efterkrigstiden. Fabrikanternes samarbejde med internationale kunstnere og arkitekter har på afgørende vis været med til at forme området og skabe den interesse for kunst og arkitektur, som stadig præger området, og som Socle du Monde Biennalen ligger i direkte forlængelse af. På Tekstilmuseet peges der altså tilbage på Hernings fortid inden for tøjindustrien med værker af Kari Anne Hellberg, Charles LeDray, Muriel Gallardo Weinstein, Joël Andrianomearisoa og Maria Roosen, der alle bruger tekstiler i deres kunst.

Biennale for samtidskunst

Den 8. udgave af Socle du Monde Biennalen skulle oprindeligt have fundet sted i 2020, men løber nu endelig af stablen i sommeren 2021. Biennalens titel er ”Welcome Back My Friends to the Show that Never Ends”. Titlen henviste ikke oprindeligt til en tid, hvor vi efter alvorlig pandemi igen kan gå på kunstudstilling, men har undervejs fået ny og udvidet betydning.

Socle du Monde Biennalen blev grundlagt i 2002 og er dermed Danmarks ældste biennale for samtidskunst. Biennalens navn, Socle du Monde (Verdens sokkel), har sit udspring i et af de centrale værker i samlingen på HEART, nemlig konceptkunstneren Piero Manzonis berømte Socle du Monde.

Det centrale fokus for dette års biennale er et gennemgående arbejde med at gribe ind i og integrere sig i byens rum. Hele byen er involveret i biennalen, der inddrager mange forskellige steder såsom HEART – Herning Museum of Contemporary Art, Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum, Tekstilmuseet, Sct. Johannes Kirke, skolebygninger som den tidligere Herning Højskole, parker samt Hernings bymidte og de omkringliggende områder i Birk.

Ved at sammenstille det offentlige og det private rum undersøger biennalen en række medmenneskelige samspil og kommunikationsformer. Jaume Plensa forankrer eksempelvis tanken om gensidig tolerance i hverdagen med et indgreb i det offentlige rum: Rundt omkring i Herning opstilles aluminiumsdøre, der gengiver menneskerettighedserklæringens tekst. Med en lang række arkitektoniske indgreb, legende objekter og installationer, tankevækkende billeder og lyd inviterer Socle du Monde 2021 de besøgende til at deltage i en festivallignende oplevelse, hvor det virkelige og det kunstneriske liv smelter sammen, hvor geografiske og kunstneriske grænser udviskes, og hvor gamle og nye venner mødes.

Se mere om biennalen på Socle du Mondes hjemmeside http://socledumonde.org/

Udstillingsperioden er d. 12. juni til 31. oktober.

Område

Adresse Vestergade 20
7400 Herning
Se alt i dette område

Information

Åbningstider

12. jun 21 / 31. okt 21
tirsdag, onsdag, torsdag, fredag, lørdag, søndag

Faciliteter og emner

Historie
Udstilling

Koordinater

Længde: 56.13626555
Breddegrad: 8.96327488

Socle du Monde på Tekstilmuseet

Adresse Vestergade 20 
7400 Herning
T +45 22 84 81 05
amr@museummidtjylland.dk