LUMINIS på Egeskov

Foto: Egeskov
Galleri

Beskrivelse

LUMINIS - Egeskov Light Castle Festival

 

Gå ikke glip af dette års LUMINIS på Egeskov, som finder sted for 5 år i træk. LUMINIS er blevet en del af Light Castle Festivals, som inviterer til spektakulære lysoplevelser på slotte rundt omkring i Europa. Ti internationale kunstnere viser deres lyskunst frem i forskellige haverum på Egeskov.

Fælles for kunstnerne er deres anvendelse af lyd og lys, som oftest er udarbejdet på en interaktiv eller bæredygtig måde. Hver lysinstallation har en unik udformning og historie. Flere af kunstværkerne er interaktive, så publikum bliver en aktiv del af lysinstallationen. Du kan opleve værker som ”The Cloud”, af de canadiske kunstnere Caitlind r.c. Brown og Wayne Garret eller ”The Giant Dandelions”, af fransk/filippinske Olivia d’Aboville, som er lavet ud af 9000 genbrugsflasker.

Årets tema er ”Eventyrland”, hvor magi, leg og fantasien er i fokus. I mørket oplever man haven på en mere sanselig måde, når man går tur til de eventyrlige installationer og haverum. Som altid vil Egeskovs have med voldgraven og det smukke renæssanceslot som omdrejningspunkt, være smukt illumineret på en rute på 1½-2 km. Undervejs udfolder der sig live performance, musik og havens rum og træer er oplyst på forunderlig vis.

Live performance udføres på skift af 70 studerende fra Oure Skolernes Performing Arts linje. De laver live performance i form af dans, musik og scenekunst, som de har udviklet gennem det seneste semester. Eleverne arbejder ud fra temaet, hvor inspirationen er hentet fra ”Alice i Eventyrland”.

Lumen In Art

Egeskov afholder i år LUMINIS som en del af ”Light Castle Festivals”. Lumen In Art står bag lysevents på slotte i flere lande i Europa, hvor internationale kunstnere får muligheden for at vise deres lyskunst frem. Kunstnerne kommer blandt andet fra Italien, Canada, Polen og Filippinerne.

LUMINIS bliver til i samarbejde med Lumen In Art, Dansk Video Center og Oure Skolerne.

Praktisk:

Gåturen rundt på ca 2 km varer 1½-2 timer.

Husk godt fodtøj. Turen foregår på ensrettede stier i haven. Der kan være ujævnheder og bakket terræn undervejs på ruten. Der er desuden områder, hvor det kan være mørkt på trods af, at ruten er oplyst.

Hunde må ikke komme med til LUMINIS.

Der er mulighed for at købe god fastfood samt andre varme drikke i Labyrintkiosken og Cafe Jomfru Rigborg.
Nyd din mad og drikkelse ved de udendørs bordbænkesæt, eller i Veteranmuseet. 

Toiletter findes i smedjen nær Veteranmuseet og Labyrintkiosken.

COVID-19: LUMINIS foregår udenfor på etablerede stier på en ensrettet rute. Gæster bedes holde passende afstand og vise hensyn. Hvis du er syg eller har symptomer, beder vi dig blive hjemme.


Entre 120 kr. Børn 4-12 år 60 kr.  

Begrænset antal billetter, købes online 

Område

Adresse Egeskov Gade 18
5772 Kværndrup
Se alt i dette område

Information

Faciliteter og emner

Musik/koncert
Messe/show

Koordinater

Længde: 55.17695744
Breddegrad: 10.48838361

LUMINIS på Egeskov

Adresse Egeskov Gade 18 
5772 Kværndrup
T 62271016
info@egeskov.dk