Oplev Lise Nørgaards Roskilde

Foto: SoS.WebApplication.Models.IntegrationBroker.Attractions.File?.Photographer
Lise Nørgaard Galleri

Beskrivelse

Oplev Lise Nørgaards Roskilde

 

De fleste danskerne elsker tv-serien Matador med Fede, Maude og alle de andre. Men i Roskilde elsker vi den ekstra højt.

For den folkekære forfatter Lise Nørgaard, der har skrevet serien, er født og opvokset her i Roskilde. Og hendes rødder i byen har også sat sit tydelige præg på flere af hendes senere bøger – bl.a. erindringsbogen Kun en pige, der beskriver hendes opvækst i grossererhjemmet i Roskilde.

Turen går bl.a. forbi banken, hvor hendes far blev nægtet et lån og forbi Hotel Prindsen, hvor Lise Nørgaard som barn fik danseundervisning i Guldaldersalen. Ligeledes kommer du forbi flere af hendes barndomshjem – bl.a. villaen på Villavej, hvor Lise Nørgaard boede sammen med sine forældre, lillesøsteren Gerda, lillebroderen Kai og ”Moster Bob”.

Andre highlights på turen er moderens butik ”Paris”, pigeskolen, hun gik på – og Roskilde Dagblad, hvor hun blev udlært som journalist. Og så kommer du naturligvis også forbi bænken i Algade, hvor hun, foreviget i bronze, holder skarpt øje med bylivet, der passerer forbi. 

På Turistbureauet kan du købe en byguide til 5 kr., der fører dig igennem en underholdende byvandring i Lise Nørgaards fodspor. Du får både et glimt af hendes opvækst – og historier om nogle af de steder, som har spillet en central rolle i hendes liv.

Område

Adresse Stændertorvet 1
4000 Roskilde
Se alt i dette område

Information

Koordinater

Længde: 55.6411991
Breddegrad: 12.0780152

Oplev Lise Nørgaards Roskilde

Adresse Stændertorvet 1 
4000 Roskilde
T