Vandrerute - På sporet af Istiden - Sdr. Lem Vig

Foto: Holstebro Kommune
Geddal Strandenge Galleri

Beskrivelse

Sdr. Lem Vig er en lidt upåagtet sø, der oprindelig var en vig eller en sidefjord til Limfjorden. I dag er Sdr. Lem Vig en stor ferskvandssø med et enkelt udløb i Venø Bugt. Landskabet er dannet af istidens aflejringer i slutningen af den sidste istid for 12.000 år siden. Læs mere om istiden på Geopark Vestjyllands hjemmeside.

Området er utrolig smukt og har et spændende fugle- og dyreliv. I engområderne omkring søen vokser fredede arter af gøgeurt og den sjældne slangetunge. På ruten findes rasteplads og fugletårn, hvor man kan nyde sin medbragte kaffe.

Ruten omkring søen går ad digekronen mellem Venø Bugt og Sdr. Lem Vig. Noget af ruten løber på grænsen mellem rørskov og enge. Via ruten er der også adgang til fuglereservatet Geddal Strandenge. Det er muligt at starte turen ved p-pladsen ca. midtvejs på Hostrupvej, hvor en sti fører op til diget.

Turen kan forlænges via Den Gamle Kirkesti. Stien går gennem et kuperet og meget naturskønt område. På Kirkestien passerer du ”studefolden”, hvor plancher fortæller om studedriften i gamle dage. Kirkestien er ca. 2 km

I Danmark findes der ca. 35 forskellige arter orkidéer, alle er fredet og må ikke fjernes fra naturen.

Rød rute på kortet. Turen er  6 km.

 

 

 

 

Område

Adresse Ejsing
7830 Vinderup
Se alt i dette område

Information

Faciliteter og emner

For hele familien
Fri natur
Kultur og historie
Fred og fordybelse  
Vandretur
Selvguidet tur

Koordinater

Længde: 56.526829584
Breddegrad: 8.7916963862

Vandrerute - På sporet af Istiden - Sdr. Lem Vig

Adresse Ejsing 
7830 Vinderup
T 9611 7080