Legeplads ved Volden

Foto: VisitFredericia
Galleri

Beskrivelse

Hyggelig legeplads i smukke, grønne omgivelser ved Fredericia Vold baseret på historie. Kun få hundrede meter fra centrum og gågaderne. 

Hyggelig legeplads i smukke, grønne omgivelser ved Fredericia Vold baseret på historie. Kun få hundrede meter fra centrum og gågaderne. 

Legeplads ved Volden | VisitLillebaelt | Historie 

Den populære legeplads på Nørre Voldgade består af flere historiske elementer:

Den tapre Landsoldat er rejst til minde om danskernes sejr i Slaget ved Fredericia, 6. juli 1849. Statuen er udført af kunstneren Bissen og opsat i 1858. Du finder statuen på Landsoldatpladsen.

Prinsens Port er bygget i sin nuværende form i 1753. Den var oprindeligt hovedindgangen til byen. Hvis du besøger porten ved Landsoldatpladsen kan du se, om du kan finde forskellene på lege-porten og den rigtige.

Det hvide vandtårn er opført i 1908 for at skaffe vandtryk nok til byens højere byggeri. Det ligner et gammelt borgtårn, men er først bygget efter man holdt op med at bruge volden til forsvar. Arkitekten Gundlach-Pedersen tegnede både vandtårnet, Danmarks Port, Nørre Port og flere andre store bygninger i Fredericia. Vandtårnet finder du på Prins Georgs Bastion på volden.

Klatrevæggene bagerst på legepladsen ligner de palisader, der før i tiden stod som forsvar på og uden for Fredericia Vold. Endelig er flere af legeredskaberne udført som kanonrør og udsmykket med kanonkugler.

Læs mere Her

Legeplads, Volden, Fredericia, Fredericia Vold, Fredericias historie, Historie

{{$t(variables.showDescription ? 'general.$readLess' : 'general.$readMore')}}

Område

Adresse Nørre Voldgade 50
7000 Fredericia
Se alt i dette område

Information

Koordinater

Længde: 0
Breddegrad: 0

Legeplads ved Volden

Adresse Nørre Voldgade 50  
7000 Fredericia
T +45 72 10 68 00
turisme@fredericia.dk