Danmarks Borgcenter

Foto: SoS.WebApplication.Models.IntegrationBroker.Attractions.File?.Photographer
Galleri

Beskrivelse

Midt i Vordingborg ligger det gamle borgområde, som er et smukt og historisk sted. På denne historiske slotsbanke finder du Danmarks Borgcenter, som er et topmoderne oplevelsescenter, der fortæller historien om middelalderens borge, konger og magt.

Som besøgende på borgcentret kan du få udleveret en AudioGuide (podcast) og derefter gå opdagelse blandt de gamle ruiner og i udstillingshus.

Danmarks Borgcenter er både en oplevelse for voksne og børn, og der tilbydes et væld af aktiviteter, rundvisninger og foredrag. Og går man med en lille drøm om at blive ridder eller prinsesse, så kan man få indfriet sine drømme i Børnenes Borgcenter, også selvom man er blevet voksen.

Udover selve museet kan du også gå en tur i området og nyde udsigten over vandet, det grønne område og historiens vingesus.

Du kan se resterne af den 710 m lange og 8 m høje ringmur, som omkransede Danmarks vigtigste borganlæg i 1300-tallet. Adskillige konger har haft deres residens her. Her blev Danmarks første grundlov stadfæstet, og herfra udgik Vendertogterne under ledelse af Biskop Absalon. Her samledes Danmarks rige efter års splittelse under Valdemar den store (1157-1182).

Det er også her, at du finder det meget kendte Gåsetårn, som er borgruinen bedst bevarede del og Vordingborgs vigtigste vartegn. Tårnet blev bygget i 1360’erne som en del af Vordingborg Borg. Borgen var landets største kongeborg, og Gåsetårnet blot ét af borgens ni tårne.

Den gyldne gås på toppen af tårnet blev sat derop for at gøre grin med det tyske hansaforbund. Hansaforbundet var dengang i krig med Kong Valdemar Atterdag, og han drillede dem ved at påstå, at han var mere bange for en flok skræppende gæs end for det samlede tyske forbund.

Område

Adresse Algade 97
4760 Vordingborg
Se alt i dette område

Information

Faciliteter og emner

Kulturhistorisk museum
Medbragt mad er tilladt
Aktiv deltagelse mulig
Aktivitetsmuligheder for børn
Servicehund tilladt
Museumsbutik/Kiosk
Restaurant/Cafe

Koordinater

Længde: 55.008309399
Breddegrad: 11.910662099

Danmarks Borgcenter

Adresse Algade 97 
4760 Vordingborg
T 70701236
danmarksborgcenter@museerne.dk