Sommerhuse i Bulbjerg

Sommerhusudlejning i Bulbjerg - dejlig ferie i sommerhus

Sommerhusene ligger tæt på Danmarks eneste fuglefjeld, Bulbjerg, hvor Riden, der er en lille måge, yngler på den stejle skrænt. Bulbjerg er ideelt for naturelskere, der under opholdet vil være omgivet af hav, strand, natur og et varieret dyreliv.

En tur på Jyllands skulder

Bulbjerg, der ligger mellem Lild Strand og Thorup Strand, har sit navn efter den 47 meter høje kalkstensklint. Området, der også kaldes Jyllands skulder, er et barsk sted med en historie, der går over 60 millioner år tilbage. Naturen er storslået og har meget at byde på. Det er populært at prøve at fange en torsk, rødspætte eller laks ved Bulbjerg ligesom det er muligt at finde spisesvampe som kanteral og Karl Johan.

Stranden og naturen

Der er sandstrand på begge sider af Bulbjerg, men lad være med at bade for tæt på klinten, da strømmer er stærk, og det bliver hurtigt dybt. Tag i stedet til Ellidsbøl Strand eller stranden ved Lild. Bilen må ikke medbringes på stranden ved Bulbjerg.

Højdepunktet rent naturmæssigt er naturligvis den høje Bulbjerg Knude, der rejser sig majestætisk i landskabet. Fra toppen af knuden er der en fremragende udsigt over havet og landområderne.
Vest for Bulbjerg er landskabet præget af store klitheder med søer og moser. Her er også plantager med et varieret dyreliv, hvor der blandt andet lever krondyr og rådyr. Lige bag Bulbjerg ligger Lund Fjord, der er en del af naturreservatet Vejlerne.

Udflugter og aktiviteter

Der er flere afmærkede vandreruter i klithederne og plantagerne bag klinten. Den storslåede Nationalpark Thy med de mange aktiviteter begynder ved Hanstholm.

Frøstruplejren – eller Thylejren - er også spændende at besøge, hvis man vil have en alternativ oplevelse. På sin hjemmeside skriver lejren, at den er et fristed, der har plads til ”skæve eksistenser, fantasifulde kunstnere, omsorgsfulde mødre og fædre, shamaner, hestekvinder og meget andet”. Et overblik over verdens mest avancerede vindmøller kan man hente i Besøgscenter Østerild, der er et testcenter for havvindmøller, og som ligger lige midt i Østerild Klitplantage.

Trækker bylivet er både Thisted og Fjerritslev hyggelige at besøge ligesom Aalborg absolut også er et besøg værd. Den nordjyske hovedstad har et godt handelsliv, ligesom kulturinstitutioner som Kunsten, Nordkraft og Musikkens Hus er værd at kigge forbi.


Attraktioner

Fårup Sommerland

Fårup Sommerland er både et sommerland og et vandland. Fårup er en af landets mest besøgte turistattraktioner og det er ikke uden grund. Forlystelserne er i top, og sommerlandet har netop indviet Danmarks største rutsjebane. Trækker vandet er det muligt at dyppe sig i Danmarks største vandland.
Bemærk: Denne attraktion er en del af Sol og Strand+

Aalborg Zoo

Aalborg Zoo, som har omkring 2300 dyr fordelt på 125 forskellige arter. Haven holder åbent året rundt undtagen. Hunde er velkomne, når de holdes i snor.
Bemærk: Denne attraktion er en del af Sol og Strand+

Bunkermuseum Hanstholm

Bunkermuseum Hanstholm er Nordeuropas største befæstningsanlæg fra 2. Verdenskrig. Det blev bygget i 1941 og skulle sammen med et tvillingebatteri ved Kristiansand i Norge spærre indsejling til Skagerrak. Anlægget er på 2.500 kvadratmeter og flere af rummene er ført tilbage til deres oprindelige udseende.

Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum

Det bedst bevarede landbryggeri i Nordeuropa ligger i Fjerritslev. Det var her, at P. Kjeldgaard i slutningen af 1800-tallet byggede sit bryggeri, der var den eneste bygning i to etager på vejen mellem Aalborg og Thisted. Fjerritslev har siden 2019 kaldt sig Bryggerbyen.

Aggersborg

Aggersborg er den største af de skandinaviske ringborge, der kendes under navnet Trelleborgene. Resterne af ringborgen, der er den største af de fem danske ringborge fra vikingetiden, er opført omkring år 970. Den indre diameter på borgen er på imponerende 240 meter, mens volden var fire meter høj. Borgen var kun i brug et sted mellem fem og 20 år.

Nordsø Akvariet

I Nordsø Akvariet i Vorupør kommer man helt tæt på livet under havets overflade i Nordsøen. Fiskene er bragt i land af lokale fiskere. I bassinerne er der over 70 forskellige slags fisk - eksempelvis hajer, torsk, rødspætter og ål. Der er også et rørebassin, hvor det er muligt at klappe små hajer og andre fisk.