Sommerhuse i Jørgensø

Nordøst Fyn Jørgensø

Sommerhus i Jørgensø - dejlig ferie i på Nordfyn

Står der fred og ro på ønskesedlen er Jørgensø på den fynske nordkyst et godt sted at starter. Her er børnevenlig sandstrand på den ene side og hele det frodige og bugnende Fyn på den anden side.
Generelt
Midt mellem de kendte feriebyer Hasmark og Tørresø ved den nordfynske Kattegat-kyst ligger sommerhusområdet Jørgensø. Her kan man trække sig tilbage til freden og roen midt i den nordfynske natur. Samtidig er der ikke langt til livet i nabobadebyerne. Og der er heller ikke langt til smukke en af Danmarks smukkeste købstæder, Bogense, og den gode handelsby Otterup.

Stranden og naturen

Stranden ved Jørgensø er børnevenlig, og vandet er lavt. Stranden består fortrinsvis af sand med lidt småsten, samme kombination, som man finder ude i vandet. Der er fine betingelser for windsurfere på stranden. Er man mere til sandstrand med klitter er det oplagt at køre lidt mod øst, hvor det fredede Flyvesandet ligger. Det er også en meget børnevenlig strand med lavt vand.
Nordfyn er præget af opdyrkede marker, skov samt flade landskaber. Området er godt til cykelture og vandreture.

Udflugter

Der er ikke ret langt ind til Hasmark, hvor der sommerlivet kører i et lidt højere gear. Ellers er det oplagt at bruge en dag i Bogense, der er velforsynet med gamle, smukke huse og et godt havnemiljø. Eller den gamle stations- og vikingeby Otterup, der har en spændende historie og et godt handelsliv med mange specialbutikker. Otterup Lystbådehavn ligger seks kilometer fra byen. Det er en af Danmarks smukkeste naturhavne, hvor det er oplagt at gå en tur eller prøve at fange krabber i det klare vand.
På Fyn ligger herregårdene tættere end i resten af landet, så det er oplagt at tage rundt og kigge på dem. Nogle steder er der adgang for offentligheden, andre steder må man nøjes med at kigge på de historiske bygninger fra vejkanten.
Godset Hofmansgave, der også ejer Enebærodde, ligger øst for Tørresø. Som udgangspunkt er der ikke offentlig adgang til godset. Parken med skitsemuseum og Kartoffelmuseum er der derimod offentlig adgang til hele året. Hofmansgave ligger ved de lavvandede områder ved indsejlingen til Odense Fjord. Til fods eller på cykel er der adgang til den naturmæssigt interessant Enebærodde, der ligger lige vest for indsejlingen til fjorden.
Odense, den fynske hovedstad, har alt hvad hjertet begærer, når det gælder kultur og shopping. Det er næppe gået nogens næse forbi, at H. C. Andersen er født i byen. Den berømte eventyrforfatter har sit eget museum midt i byen, der blandt andet indbefatter hans barndomshjem i Munkemøllestræde.
Men Odense er meget mere end H.C. Andersen. Der er eksempelvis Odense Zoo, Kunstmuseum Brandts og frilandsmuseet Den Fynske Landsby.

Attraktioner

Fjord&Bælt

Fjord&Bælt er en kombineret turistattraktion og forskningsinstitution ved Kerteminde. Her kan man komme helt tæt på den danske hval marsvinet, se på sæler, klappe fisk, ligesom der er masser af liv i akvarierne.

H. C. Andersens Hus

H.C. Andersen Hus i Odense viser nye sider af H.C. Andersens store forfatterskab. Det ambitiøse museum er tegnet af den japanske arkitekt Kengo Kuma. Museumsbyggeriet dækker 5.600 kvadratmeter og rummer et børnehus og et underjordisk museum. Det lille gule hjørnehus i Munkemøllestræde, H. C. Andersens fødehjem, er en del af det nye museum.

Odense Zoo

Odense ZOO er én af Fyns mest besøgte attraktioner. I haven kommer man tæt på dyrerene og kan opleve dem i afslappede omgivelser.
Haven er bygget op omkring en række miljøer, som er bygget, så de virker så naturlige som muligt. Zoo har omkring 130 forskellige arter. Blandt andet kan man i haven opleve noget så usædvanligt som søkøer.


Egeskov Slot

Egeskov Slot, der ligger midt på Fyn, er en af Nordeuropas fineste renæssancebygninger. I dag kan man komme helt tæt på slottet, der byder på en af Danmarks smukkeste haver, en stor legeplads og flere udstillinger – blandet andet en med veteranbiler og motorcykler.

Bridgewalking

Bridgewalking er en oplevelse, der bringer dig tværs over Lillebælt og op i 60 meters højde på Den Gamle Lillebæltsbro. Turen går fra Middelfart til Fredericia, og den tager i alt et par timer.

Kunstmuseum Brandts

Den gamle klædefabrik Brandts i Odense er omdannet til Fyns største kunstmuseum. Brandts viser både klassisk, moderne og helt samtidig kunst.

Danmarks Jernbanemuseum

Midt i Odense ligger Danmarks Jernbanemuseum, der holder til i en gammel remisebygning. Der er 21 spor med ikoniske lokomotiver og vogne på museet.

Øhavsmuseet i Faaborg

Museet fokuserer især på istidslandskabets dannelse, landskabets kulturhistorie, samt kulturarven knyttet til købstadshistorie afsæt i Faaborg.

Naturama i Svendborg

Hos Naturama kommer man tæt på dyr som elge, moskusokser, hvalskeletter og fugle i et naturteater med lys, lyd og film.

Vikingemuseet Ladby

Vikingemuseet Ladby ligger vest for Kerteminde på Fyn. På museet kan man se Ladbyskibet, der er den eneste, bevarede skibsbegravelse fra vikingetiden. Begravelsen menes at have fundet sted omkring år 925, hvor den døde vikingekonge blev begravet i selskab med sine hunde og heste.