Sommerhuse i Faaborg

Sommerhus i Faaborg - idyl ved vandkanten

Faaborg har noget af det hele. Gode strande, havnebad, en charmerende bymidte med historiske huse og brostensbelagte gader.

Generelt

Brosten og stokroser, krogede gader, gamle smukke byhuse. Det er svært at forestille sig noget mere idyllisk end den fynske købstad Faaborg, der har Det Sydfynske Øhav i forhaven og Svanninge Bakker i baghaven. Det er en historisk by, der i 1229 var en del af kong Valdemars Sejrs morgengave til sin svigerdatter.

Byens vartegn er Faaborg Klokketårn, som er hvad der er tilbage af byens første kirke, Skt. Nikolaj. Kirken var fra ca. 1250, men blev revet ned efter reformationen i 1536 – lige med undtagelse af klokketårnet, der fungerede som sømærke for skibsfarten.

Faaborg har flere museer. Faaborg Museum lægger rum til værker af fynske malere som Peter Hansen, Johannes Larsen, Alhed Larsen, Fritz Syberg og Anna Syberg. En del af Øhavsmuseet i Faaborg er byens gamle arrest, hvor man kommer helt tæt på livet bag tremmer. Øhavsmuseet har også Kaleko Mølle – en gammel vandmølle med rødder tilbage til 1600-tallet, i sin portefølje. Møllen ligger lidt udenfor byen.

Fra Faaborg er der færgeforbindelse til Avernakø, Bjørnø, Lyø samt Søby på Ærø.

Strande og naturen

Klinten Strand er en sandstrand med sandbund og dybt vand. Hesseløje Strand har fint sand, lavt vand og sand-/stenbund. Med sit lave vand er stranden meget børnevenlig. Omkring Faaborg findes flere gode, mindre badestrande.

Havnebadet centralt i byen er også en mulighed. Her er der fra to badebroer mulighed for at springe i fjorden, men her er også et bassin med lavt vand til børnene. Havnebadet er også et godt udgangspunkt for andre aktiviteter ved og på vandet.

Naturen omkring Faaborg er blid og bakket. Indgangen til De Fynske Alper, som Svanninge Bakker også kaldes, ligger tre kilometer nord for Faaborg. Det er et kuperet landskab med en blanding af skov og lyngklædte bakker. Der er et tætvævet net af cykel- og vandrestier i området.

I de nærliggende skove, Alléskoven og Pipstorn Skov er der langdysser, gravhøje og bronzealderhøje.

Udflugter

Fyn har 123 slotte og herregårde. En del af dem ligger i nærheden Faaborg. Det er eksempelvis Holstenshuus, Sandholt, Østrupgaard, Brahetrolleborg, Langeskov, Løjtved, Gelskov og Boltinggaard. Der er ikke adgang for offentligheden på alle stederne, men man kan jo altid tage kik fra vejkanten.

Egeskov Slot, der ligger 20 kilometer fra Faaborg, er spændende sted at tilbringe en dag. Udover en fremragende samling af veteranbiler er her Europas eneste Camping Outdoor Museum. Her er også en kæmpestor labyrint, som det er nemt at fare vild i, og så er der selve slottet, der er imponerede flot.

Normalt er rundkirker noget, der bliver forbundet med Bornholm. Men der er en i Jylland, på Sjælland og på Fyn. Den fynske ligger i Horne ikke ret langt fra Faaborg. Rundkirken er blevet udvidet, så den oprindelige kirkebygning ligger i midten. 

Svendborg er mindre end en halv time væk i bil. Den sydfynske hovedstad er ligesom Faaborg en meget smuk og historisk by med hyggelige gader, spændende attraktioner og liv på havnen.

Odense, den fynske hovedstad og Danmarks tredjestørste by, har alt hvad hjertet begærer, når det gælder kultur og shopping. Det er næppe gået nogens næse forbi, at H. C. Andersen er født i byen.  Den berømte eventyrforfatter har sit eget museum midt i byen, der blandt andet indbefatter hans barndomshjem i Munkemøllestræde.

Men Odense er meget mere end H.C. Andersen. Der er eksempelvis Odense Zoo, Kunstmuseum Brandts og frilandsmuseet Den Fynske Landsby.

Attraktioner

Fjord&Bælt

Fjord&Bælt er en kombineret turistattraktion og forskningsinstitution ved Kerteminde. Her kan man komme helt tæt på den danske hval marsvinet, se på sæler, klappe fisk, ligesom der er masser af liv i akvarierne.

H. C. Andersens Hus

H.C. Andersen Hus i Odense viser nye sider af H.C. Andersens store forfatterskab. Det ambitiøse museum er tegnet af den japanske arkitekt Kengo Kuma. Museumsbyggeriet dækker 5.600 kvadratmeter og rummer et børnehus og et underjordisk museum. Det lille gule hjørnehus i Munkemøllestræde, H. C. Andersens fødehjem, er en del af det nye museum.

Odense Zoo

Odense ZOO er én af Fyns mest besøgte attraktioner. I haven kommer man tæt på dyrerene og kan opleve dem i afslappede omgivelser.
Haven er bygget op omkring en række miljøer, som er bygget, så de virker så naturlige som muligt. Zoo har omkring 130 forskellige arter. Blandt andet kan man i haven opleve noget så usædvanligt som søkøer.


Egeskov Slot

Egeskov Slot, der ligger midt på Fyn, er en af Nordeuropas fineste renæssancebygninger. I dag kan man komme helt tæt på slottet, der byder på en af Danmarks smukkeste haver, en stor legeplads og flere udstillinger – blandet andet en med veteranbiler og motorcykler.

Bridgewalking

Bridgewalking er en oplevelse, der bringer dig tværs over Lillebælt og op i 60 meters højde på Den Gamle Lillebæltsbro. Turen går fra Middelfart til Fredericia, og den tager i alt et par timer.

Kunstmuseum Brandts

Den gamle klædefabrik Brandts i Odense er omdannet til Fyns største kunstmuseum. Brandts viser både klassisk, moderne og helt samtidig kunst.

Danmarks Jernbanemuseum

Midt i Odense ligger Danmarks Jernbanemuseum, der holder til i en gammel remisebygning. Der er 21 spor med ikoniske lokomotiver og vogne på museet.

Øhavsmuseet i Faaborg

Museet fokuserer især på istidslandskabets dannelse, landskabets kulturhistorie, samt kulturarven knyttet til købstadshistorie afsæt i Faaborg.

Naturama i Svendborg

Hos Naturama kommer man tæt på dyr som elge, moskusokser, hvalskeletter og fugle i et naturteater med lys, lyd og film.

Vikingemuseet Ladby

Vikingemuseet Ladby ligger vest for Kerteminde på Fyn. På museet kan man se Ladbyskibet, der er den eneste, bevarede skibsbegravelse fra vikingetiden. Begravelsen menes at have fundet sted omkring år 925, hvor den døde vikingekonge blev begravet i selskab med sine hunde og heste.