Sommerhuse i Bøsøre

Sommerhus i Bøsøre - dejlig ferie lige ud til Storebælt

Bøsøre ligger midt i den fynske natur og lige ud til Storebælt. Det er stedet for naturelskere, der vil have nogle dage i fred og ro og i smukke, fynske omgivelser,

Generelt

Syd for Nyborg og nord for Svendborg og lige ud til Storebæltskysten ligger sommerhusområdet Bøsøre. Området er ideelt for dem, der ønsker at slappe af i rolige og fredelige naturområder tæt ved stranden. Det er også velegnet til lystfiskere. Der er indkøbsmuligheder i nærliggende Hesselager, og det er nemt at tage på opdagelse blandt de mange skønne steder på Fyn.

Stranden og naturen

Bøsøre Strand er en sandstrand med groft sand. Det er en børnevenlig strand med lavt og stille vand. På klare dage er der udsigt til Storebæltsbroen. Driller vejret, kan badeturen rykke indendørs til det tropiske badeland hos First Camp Bøsøre Strand.

Kajbjerg Skov breder sig helt ud til kysten på Østfyn. Her er skovsøer og afmærkede vandreruter. Et par km nord for Bøsøre ligger Tårup Lundeskov. Den sjældne klokkefrø holder til omkring Klokkesøen nær Tårup Strand

Udflugter

Hesselager Kirke er interessant med sine halvbueformede gavle. Den samme udsmykning kan ses på herregården Hesselagergård. Damestenen mellem Vormark og Hesselager er en omkring 1.000 tons tung sten af gnejs, der ankom under sidste istid.

De to fynske købstæder, Nyborg og Svendborg, er også et besøg værd. Begge er historiske byer med smukke, hyggelige bykerner. Her er restauranter, cafeer og gode muligheder for shopping.

Der er gode mulighed for få en rigtig god smag i munden under besøget i Bøsøre. Ikke ret langt væk fra Nyborg, ved landsbyen Bovense, ligger en af Danmarks bedste vingårde, Stokkebye Vingård, der råder over 9.000 vinstokke. De første blev plantet i 2009. Som om det ikke var nok, sælger vingården også caviar, som kommer fra stør, der bliver opdrættet i Nordtyskland.  De er så gode til at lave vin på vingården, at flere danske toprestauranter er blandt kunderne.

Går smagen mere i retning af øl, ligger Bryggeriet Refsvindinge i nabolaget. Det lille danske bryggeri er især kendt for sin Ale no. 16, der på et tidspunkt er kåret som den bedste øl i Danmark og den 3. bedste øl i verden.

Odense, den fynske hovedstad, har alt hvad hjertet begærer, når det gælder kultur og shopping. Det er næppe gået nogens næse forbi, at H. C. Andersen er født i byen.  Den berømte eventyrforfatter har sit eget museum midt i byen, der blandt andet indbefatter hans barndomshjem i Munkemøllestræde.

Men Odense er meget mere end H.C. Andersen. Der er eksempelvis Odense Zoo, Kunstmuseum Brandts og frilandsmuseet Den Fynske Landsby.

Attraktioner

H. C. Andersens Hus

H.C. Andersen Hus i Odense viser nye sider af H.C. Andersens store forfatterskab. Det ambitiøse museum er tegnet af den japanske arkitekt Kengo Kuma. Museumsbyggeriet dækker 5.600 kvadratmeter og rummer et børnehus og et underjordisk museum. Det lille gule hjørnehus i Munkemøllestræde, H. C. Andersens fødehjem, er en del af det nye museum.

Odense Zoo

Odense ZOO er én af Fyns mest besøgte attraktioner. I haven kommer man tæt på dyrerene og kan opleve dem i afslappede omgivelser.
Haven er bygget op omkring en række miljøer, som er bygget, så de virker så naturlige som muligt. Zoo har omkring 130 forskellige arter. Blandt andet kan man i haven opleve noget så usædvanligt som søkøer.

Egeskov Slot

Egeskov Slot, der ligger midt på Fyn, er en af Nordeuropas fineste renæssancebygninger. I dag kan man komme helt tæt på slottet, der byder på en af Danmarks smukkeste haver, en stor legeplads og flere udstillinger – blandet andet en med veteranbiler og motorcykler.

Bridgewalking

Bridgewalking er en oplevelse, der bringer dig tværs over Lillebælt og op i 60 meters højde på Den Gamle Lillebæltsbro. Turen går fra Middelfart til Fredericia, og den tager i alt et par timer.

Kunstmuseum Brandts

Den gamle klædefabrik Brandts i Odense er omdannet til Fyns største kunstmuseum. Brandts viser både klassisk, moderne og helt samtidig kunst.

Danmarks Jernbanemuseum

Midt i Odense ligger Danmarks Jernbanemuseum, der holder til i en gammel remisebygning. Der er 21 spor med ikoniske lokomotiver og vogne på museet.

Øhavsmuseet i Faaborg

Museet fokuserer især på istidslandskabets dannelse, landskabets kulturhistorie, samt kulturarven knyttet til købstadshistorie afsæt i Faaborg.

Naturama i Svendborg

Hos Naturama kommer man tæt på dyr som elge, moskusokser, hvalskeletter og fugle i et naturteater med lys, lyd og film.

CLAY Keramikmuseum Danmark

Keramikmuseet ved Middelfart er et af de førende museer for keramisk kunst, kunsthåndværk og design i Europa. Her kan man opleve alt fra særudstillinger med eksperimenterende samtidskeramik til historiske udstilling af porcelæn, fajance og stentøj.