Sommerhuse i Bøjden

Sommerhus i Bøjden - ferie midt i naturen og tæt Faaborg

Sommerhusområdet ved Bøjden ligger midt i naturen, men samtidig tæt på Faaborg og attraktionerne på Fyn. Og så ligger Bøjden kun 50 minutters sejlads fra Als i det sønderjyske.

Generelt

Sommerhusområdet ved Bøjden ligger i et smukt naturlandskab med udsigt over Lillebælt og med udsigt til halvøen Helnæs, til Als og til Sønderjylland. Bøjden er det ideelle feriemål for børnefamilier, lystfiskere og naturelskere. Der er mulighed for indkøb i landsbyen Horne, men ellers ligger købstaden Faaborg ikke mere end 10 kilometer væk.

Fra færgehavnen Bøjden er der afgange til Fynshav på Als. I højsæsonen er der afgang hver time.

Stranden og naturen

Bøjden Strand er en strand med sten og groft sand. Vandet er lavt, og stranden er derfor meget børnevenlig. Sinebjerg Strand, der ligger et par kilometer mod øst, er ligeledes en god og børnevenlig badestrand.

Landskabet på halvøen Horne, hvor Bøjden ligger, er generelt bakket og åbent.

Det fredede område Bøjden Nor er en lavvandet bugt, der med en strandvold er blevet delvist afsnøret fra havet. Derfor er det et fint sted for fuglene at søge ly på strandengene ved det lave vand. Viber og rødben yngler ved Bøjden Nor, men også mange fugle på træk benytter sig af området. Noret er berømt for de mange tusinde trold-, taffel-, og bjergænder, der hvert år tilbringer vintermånederne her. Der går en afmærket vandresti langs strandengen.

Svanninge Bakker, der også bliver kaldt De Fynske Alper, ligger lidt nord for Fåborg.

Udflugter

Det er svært at forestille sig noget mere idyllisk end den fynske købstad Faaborg. Det er en historisk by, der i 1229 var en del af kong Valdemars Sejrs morgengave til sin svigerdatter. Byens vartegn er Faaborg Klokketårn, som er hvad der er tilbage af byens første kirke, Skt. Nikolaj. Kirken var fra ca. 1250, men blev revet ned efter reformationen i 1536 – lige med undtagelse af klokketårnet, der fungerede som sømærke for skibsfarten.

Faaborg har flere museer. Faaborg Museum lægger rum til værker af fynske malere som Peter Hansen, Johannes Larsen, Alhed Larsen, Fritz Syberg og Anna Syberg. En del af Øhavsmuseet i Faaborg er byens gamle arrest, hvor man kommer helt tæt på livet bag tremmer. Øhavsmuseet har også Kaleko Mølle – en gammel vandmølle med rødder tilbage til 1600-tallet, i sin portefølje. Møllen ligger lidt udenfor byen.

Normalt er rundkirker noget, der bliver forbundet med Bornholm. Men der er en i Jylland, på Sjælland og på Fyn. Den fynske er Horne Kirke, der ligger tæt på Bøjden. Rundkirken er blevet udvidet, så den oprindelige kirkebygning ligger i midten. 

Der er direkte færge fra Bøjden til Fyns Hav på Als. Turen tager 50 minutter, og dermed ligger hele det sønderjyske område åbent for eventyr.

Odense, den fynske hovedstad og Danmarks tredjestørste by, har alt hvad hjertet begærer, når det gælder kultur og shopping. Det er næppe gået nogens næse forbi, at H. C. Andersen er født i byen.  Den berømte eventyrforfatter har sit eget museum midt i byen, der blandt andet indbefatter hans barndomshjem i Munkemøllestræde.

Men Odense er meget mere end H.C. Andersen. Der er eksempelvis Odense Zoo, Kunstmuseum Brandts og frilandsmuseet Den Fynske Landsby.

Attraktioner

Fjord&Bælt

Fjord&Bælt er en kombineret turistattraktion og forskningsinstitution ved Kerteminde. Her kan man komme helt tæt på den danske hval marsvinet, se på sæler, klappe fisk, ligesom der er masser af liv i akvarierne.

H. C. Andersens Hus

H.C. Andersen Hus i Odense viser nye sider af H.C. Andersens store forfatterskab. Det ambitiøse museum er tegnet af den japanske arkitekt Kengo Kuma. Museumsbyggeriet dækker 5.600 kvadratmeter og rummer et børnehus og et underjordisk museum. Det lille gule hjørnehus i Munkemøllestræde, H. C. Andersens fødehjem, er en del af det nye museum.

Odense Zoo

Odense ZOO er én af Fyns mest besøgte attraktioner. I haven kommer man tæt på dyrerene og kan opleve dem i afslappede omgivelser.
Haven er bygget op omkring en række miljøer, som er bygget, så de virker så naturlige som muligt. Zoo har omkring 130 forskellige arter. Blandt andet kan man i haven opleve noget så usædvanligt som søkøer.


Egeskov Slot

Egeskov Slot, der ligger midt på Fyn, er en af Nordeuropas fineste renæssancebygninger. I dag kan man komme helt tæt på slottet, der byder på en af Danmarks smukkeste haver, en stor legeplads og flere udstillinger – blandet andet en med veteranbiler og motorcykler.

Bridgewalking

Bridgewalking er en oplevelse, der bringer dig tværs over Lillebælt og op i 60 meters højde på Den Gamle Lillebæltsbro. Turen går fra Middelfart til Fredericia, og den tager i alt et par timer.

Kunstmuseum Brandts

Den gamle klædefabrik Brandts i Odense er omdannet til Fyns største kunstmuseum. Brandts viser både klassisk, moderne og helt samtidig kunst.

Danmarks Jernbanemuseum

Midt i Odense ligger Danmarks Jernbanemuseum, der holder til i en gammel remisebygning. Der er 21 spor med ikoniske lokomotiver og vogne på museet.

Øhavsmuseet i Faaborg

Museet fokuserer især på istidslandskabets dannelse, landskabets kulturhistorie, samt kulturarven knyttet til købstadshistorie afsæt i Faaborg.

Naturama i Svendborg

Hos Naturama kommer man tæt på dyr som elge, moskusokser, hvalskeletter og fugle i et naturteater med lys, lyd og film.

Vikingemuseet Ladby

Vikingemuseet Ladby ligger vest for Kerteminde på Fyn. På museet kan man se Ladbyskibet, der er den eneste, bevarede skibsbegravelse fra vikingetiden. Begravelsen menes at have fundet sted omkring år 925, hvor den døde vikingekonge blev begravet i selskab med sine hunde og heste.