Sommerhuse i Fjellerup Strand

Sommerhus ved Fjellerup Strand – aktiv ferie i det gamle fiskerleje

Generelt

På nordkysten af Djursland vest for Bønnerup og lige ud til Kattegat ligger tre sommerhusområder på stribe: Lystrup, Skovgårde og Fjellerup Strand.

Fjellerup Strand var oprindeligt et gammelt fiskerleje. I dag er det et særdeles attraktivt sommerhus- og ferieområde med indkøbsmuligheder både i ferieområdet og i byen, der ligger lidt bag sommerhusområdet.

Sommerhusene ved Lystrup ligger i et roligt område nær den børnevenlige strand og midt i naturen. Et ideelt sted for dem, der vil slappe af eller være aktive i naturen.

Sommerhusområdet ved Skovgårde ligger ligeledes i et roligt naturområde tæt ved vandet.

Fra de tre sommerhusområder er der ikke langt til den største by på Djursland, Grenaa, som er en hyggelig gammel by med mange specialforretninger. Det er også Grenaa, man finder Kattegatcentret med det store hajbassin.

Området på nordkysten af Djursland er et område med mange muligheder. For lystfiskere er Kattegatkysten et gavmildt farvand, ligesom windsurfere og kajakroere kan boltre sig på vandet. Djursland er velforsynet med golfbaner, og i skovene og langs kysterne er der mange stier, vandrere og cyklister kan slide på.

Strandene og naturen

Vandet ved den børnevenlige Lystrup Strand bliver kun langsomt dybt, og der er en fin sandbund.

Omkring Skovgårde ligger flere gode badestrande. Tættest på er Rygård Strand, der er en børnevenlig sandstrand med lavt vand og sandbund. Ved Hegedal Strand er der også sandbund og lavt vand. Der er klitter langs stranden og gode forhold for windsurfere.

Ved siden af Hegedal Strand ligger Fjellerup Strand, som er en børnevenlig badestrand med fint sand og klitter

Naturen bag de tre ferieområder er varieret. Her er strandenge, marker, lyngbeklædte bakker og skove. I Hevring Ådal mod vest er der vandrestier, der fører en gennem det varierede landskab.

Løvenholm Skovene, der ligger 12 km mod syd, er den centrale del af et sammenhængende skovområde, og er de eneste oprindelige skove på Djursland. Skovene rummer også en af landets ældste kronvildtstammer. Her ligger også søen Langsø, som strækker sig mod syd.

Et specielt sted er Karlby og Sangstrup Klinter ved Kattegatkysten nord for Grenaa. Det er et par spektakulære klinter, hvor man – hvis man er heldig - kan find fossiler på stranden.  Der er heller ikke langt til den spændende og afvekslende natur i Nationalpark Mols Bjerge.

Udflugter

I Grenaa er Museum Østjylland et besøg værd. Udover at ligge i en smuk gammel gul bindingsværkskøbmandsgård, har museet en god samling, der fortæller historien om Norddjursland. Ebeltoft lidt længere mod syd er en af landets smukkeste byer og en de mest populære feriebyer med fine shoppingmuligheder, cafeer og spisesteder.

Går interessen i retning af vilde dyr, er der flere tilbud på Djursland. Kattegatcentret i Grenaa tager sig af livet i havet, mens man kan møde landdyr i Skandinavisk Dyrepark, i Munkholm Zoo og i Ree Park Safari.

Der er ikke langt fra til Djurs Sommerland, som er Nordens største sommerland, og den bedst besøgte attraktion i hele Aarhus-området.  

På herregården Gl. Estrup kan man få et indblik i, hvordan herskabet og tjenestefolkene levede i gamle dage.  

Ved den gamle station i Allingåbro holder “Djursland for fuld Damp” til, og her er det muligt at leje en skinnecykel, så man kan køre en tur på den gamle jernbanestrækning mellem Allingåbro og Romalt. 

Randers mod vest har sin egen regnskov og Randers Kunstmuseum, hvor byens berømte kunstner Sven Dalsgaard udstiller. Museet har også værker af Vilhelm Hammershøi og Wilhelm Freddie. 

Attraktioner

Djurs Sommerland

Forlystelsesparken Djurs Sommerland ligger i Nimtofte på Djursland. Det er den fjerdestørste forlystelsespark i Danmark efter Tivoli i København, Bakken og Legoland. Djurs Sommerland er opdelt i 10 temalande, det har et stor Vandland og over 60 forlystelser til gæsterne.

Fregatten Jylland

Ombord på Fregatten Jylland i Ebeltoft, kan man lære om livet ombord på et gammelt krigsskib. De forskellige dæk på fregatten fortæller om en tidsperiode i skibets historie.

Fregatten var med i 2. Slesvigske Krig i 1864. Under slaget ved Helgoland jog skibet dele af den preussiske og østrigske flåde på flugt, men det ændrede ikke udfaldet af krigen.

Glasmuseet Ebeltoft

Glasmuseet Ebeltoft er det største museum i Danmark for moderne glaskunst. Museet ligger i den tidligere Toldbygning i Ebeltoft og råder over en stor samling af international glaskunst. I museets have ligger Glashytten, hvor der arbejder professionelle glaspustere.

Kattegatcentret

Kattegatcentret ligger på havnen i Grenaa lige ud til Kattegat. Kattegatcentret har over 200 forskellige dyrearter - blandt andet hajer, fisk og sæler. Centret har et stort hajbassin, som man kan spadsere på bunden af via en hajtunnel af kraftigt glas.

ARoS Aarhus

Kunstmuseet ARoS i Aarhus er med sine 20.700 kvadratmeter of 10 etager et af de største kunstmuseer i Nordeuropa. Hvert år besøger omkring 1 million gæster museet, hvilket gør det til bedst besøgte kunstmuseum i Skandinavien. På taget af ARoS finder man det spektakulære kunstværk “Your rainbow panorama” af Olafur Eliasson, der giver gæsterne en fantastisk og farverig udsigt over Aarhus.

Tivoli Friheden

I udkanten af midtbyen i Aarhus ligger Tivoli Friheden, der er en forlystelsespark med noget for hele familien. Sommeren over arrangerer Tivoli Friheden fredag aften koncerter med aktuelle musikere.

Den Gamle By i Aarhus

Den Gamle By ligger i Aarhus midtby og består af bygninger fra hele Danmark, der møjsommeligt er blevet pillet ned og bygget op igen. I dag består byen af 80 historiske huse, der stammer fra 25 byer i Danmark. Byen blev grundlagt i 1909 som et frilandsmuseum for købstædernes kulturhistorie.

Moesgaard Museum

Moesgaard et museum for arkæologi og etnografi i den sydlige del af Aarhus. Museet formidler og forsker i menneskelivets mangfoldighed. Det sker i et meget tæt samarbejde med Aarhus Universitet. Museet liger i et naturskønt område, og i 2014 åbnede museet en ny og meget flot udstillingsbygning, der har et stort græsklædt tag, som man kan færdes på.

Randers Regnskov

Randers Regnskov er en tropisk, overdækket zoologisk have lige ned til Gudenåen i Randers. I Randers Regnskov er der mere end 200 forskellige dyr under de to kupler og omkring 75 forskellige arter i Saltvandsakvariet.